Social Image Fallback

BEL/MAIL ONS VOOR EEN LIGPLAATS OF MEER INFO!

Hiswa Golden Anchors Blauwe vlag

Historie

De wortels van de ondernemingen van de familie Den Daas liggen in de baksteenindustrie. De fabrieken van Den Daas waren - en zijn nog steeds - wijd en zijd bekend. Maar vader Den Daas was een fervent zeiler en zag als ondernemer óók kansen in de vrijetijdsindustrie. En zo werd, halverwege de jren '70, Dorado Beach geopend: een caravanpark op de mooie oevers van de IJssel. Een vreemde naam, totdat duidelijk is dat vader Den Daas het belangrijk vond dat de D van Den Daas en de B van Baksteen in de naam van het park voorkwamen....

Nadat de baksteenfabrieken door andere familieleden waren overgenomen, ontstond er ruimte voor nieuwe stappen in de vrijetijdssector. Wat begon met een caravan-camping aan de IJssel, groeide uit tot het huidige Den Daas Recreatie met drie volwaardige jachthavens - Marina Muiderzand in Almere, Jachthaven Naarden aan het Naardermeer en Jachthaven Bruinisse in Zeeland. De mooie plek aan de IJssel is inmiddels een echt 'El Dorado' geworden voor kampeerders, trekkers en natuurliefhebbers.

In 2008 overleed Jan Willem Den Daas. Hij gaf het stokje door aan dochter Nanke, die de liefde voor watersport en natuur onmiskenbaar van haar vader heeft geërfd. Onder haar leiding zijn de jachthavens in verschijning, beleving en comfort gegroeid tot watersport- en vrijetijdscentra met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Eén ding is gebleven: het 'familiegevoel' in de havens.

Delen